Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:27:04 GMT

آیین عید فطر در پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۹۸۳۴۵

آیین عید فطر در پاکستان

اسلام آباد - ایرنا - همزمان با پایان یافتن ماه مبارک رمضان و فرارسیدن عید سعید فطر، مردم مسلمان پاکستان آداب و رسوم ویژه ای را در این ایام برگزار می کنند که حنا بندان دختران و زنان در شب عید از آن جمله است.

به گزارش ایرنا، به رغم اینکه کمیته مرکزی استهلال پاکستان روز شنبه بیست و ششم خردادماه را در این کشور به عنوان روز نخست ماه شوال و عید فطر اعلام کرد، اما دولت محلی ایالت خیبرپختونخواه واقع در مناطق شمال و شمال غرب پاکستان روز جمعه پانزدهم ژوئن(25 خردادماه) را به عنوان اولین روز ماه شوال و روز عید تعیین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با اعلام زمان عید، مردم این کشور نیز همانند دیگر مسلمانان نماز عید فطر را برپا می کنند. بسیاری از ساکنان پایتخت و شهرهای بزرگ پاکستان، با آغاز تعطیلات چهار روزه عید فطر بار سفر بسته و برای تفریح و دید و بازدید اقوام به شهرستان ها و روستاهای زادگاه خود می روند.
در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان به ویژه شب عید، تقریبا در هر گوشه‌ از خیابان‌ها، پاساژها، دکه‌های «مهندی» یا حنا یافت می‌شود که با طرح‌های گوناگون توجه مشتریان را به‌ خود جلب می‌کنند.
زنان و دختران جوان به مناسبت عید فطر با طرح‌های مختلف حنا بر دست‌های خود می‌بندند که در زبان محلی به آن «مهندی» گفته می‌شود.
در شب عید فطر بخشی از فضای پاساژها و اماکن تجاری شهرهای پاکستان به ویژه اسلام آباد به محلی برای حنا بستن تبدیل می شود.
بازارها و مراکز خرید در شهرهای مختلف این کشور به ویژه اسلام آباد پایتخت در شب عید تا پاسی از شب پذیرای مشتریان است.
خرید مایحتاج مردم در ایام عید، باعث شده بازارها کاملا حال و هوای عیدانه به خود گیرد.
شبکه های تلویزیونی و خبری این کشور نیز عموما در این ایام، بخش عمده ای از برنامه های خود را به موضوع عید فطر و برنامه های شاد اختصاص می دهند.
روزهای پایانی ماه مبارک رمضان و تعطیلات عید فطر، جزو بهترین روزهای سال مردم پاکستان است.
مسلمانان پاکستان نیز مانند دیگر کشورهای مسلمان، روز عید را با اقامه نماز عید فطر و صرف صبحانه ساده آغاز کرده و پس از آن، با دیدار بزرگان خانواده، صله رحم به جا می آورند.
در روز عید فطر پدرها به فرزندان و همسرانشان عیدی می دهند و خانم های خانه نیز غذای خوش طعمی را که به 'خرمای شیرین شده' معروف است، آماده می کنند و همگی هنگام صرف ناهار، روز عید را جشن می گیرند. بردن عیدی به تازه عروس ها، طبخ غذاها و شیرینی های مخصوص از دیگر رسوم مردم این کشور در عید سعید فطر است.
در برخی ایالت های پاکستان نیز، در روز عید فطر، موسیقی سنتی مردم آن شهر و دیار در کوچه و بازار نواخته شده و مردم لباس های نو به تن می کنند.
آساق**6125*شبس*1613*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي عيد فطر پاكستان آداب و رسوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۹۸۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد

وزیر معادن و نفت طالبان در دیدار با مدیر اجرایی پروژه تاپی و همچنین سفیر ترکمنستان در کابل با تاکید بر گسترش روابط افغانستان با منطقه و جهان گفت هیچ مانعی برای اجرای پروژه تاپی وجود ندارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شهاب الدین دلاور»، وزیر معادن و نفت افغانستان در دیدار با «محمد مراد امانوف» مدیر اجرایی پروژه تاپی، «خواجه عوض اف» سفیر ترکمنستان در کابل، تحکیم و توسعه روابط سیاسی - اقتصادی و امنیتی با کشورهای منطقه و جهان را از اولویت‌های  افغانستان دانست و تاکید کرد هیچ مانعی برای اجرای پروژه تاپی وجود ندارد.

بر اساس اعلامیه دفتر مطبوعاتی وزارت معادن و نفت افغانستان، پیشرفت پروژه تاپی و تشکیل کاری گروهی به منظور هماهنگی همه‌جانبه در این پروژه از اهم موضوعات نشست در کابل بوده است.

پروژه انتقال گاز ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان و هند موسوم به «تاپی»، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه است. از طریق این پروژه سالانه 33 میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به سه کشور دیگر انتقال می‌یابد.

پروژه تاپی و توسعه راه لاجورد محور رایزنی‌های وزرای خارجه طالبان و ترکمنستانتوافق پاکستان و ترکمنستان برای تسریع احداث پروژه تاپیطالبان: برای تأمین امنیت پروژه تاپی واحد ویژه امنیتی ایجاد می‌شود

این پروژه در افغانستان از ولایت‌های قندهار، فراه، هلمند و هرات عبور می‌کند که در گذشته بسیاری از مناطق آن ناامن بود.

در افغانستان، لوله گاز تاپی در امتداد جاده شاهراه هرات – قندهار کشیده می‌شود و پس از آن از کویته و ملتان پاکستان می‌گذرد و در نهایت به شهر فزیلکا در هند می‌رسد.

گفتنی است پروژه انتقال گاز تاپی از ترکمنستان آغاز می‌شود و با گذشتن از خاک افغانستان و پاکستان به هند می‌رسد. با عملی شدن این پروژه، کنار فراهم شدن زمینه کار برای هزاران نفر، افغانستان سالانه بیش از 400  میلیون دلار از محل ترانزیت به دست خواهد آورد.

انتهای پیام/.

  

دیگر خبرها

  • به فشارهای آمریکا درباره خط لوله گاز با ایران توجه نمی‌کنیم
  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • «نه» پاکستان به امرو نهی آمریکا درباره ایران
  • مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!
  • آغوش باز باغستان سنتی قزوین برای آیین «پنجاه‌به‌در»
  • «پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟ (+عکس)
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • آیین تجلیل از معلمان نمونه مرودشت برگزار شد