Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@00:55:02 GMT

کارگاه بررسی آداب و سنن عیدفطر در کشورهای اسلامی برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۲۴۹۵

کارگاه بررسی آداب و سنن عیدفطر در کشورهای اسلامی برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه فرا رسیدن عید سعید فطر کارگاه آموزشی «بررسی آداب و سنن عید فطر در پاکستان و کشورهای اسلامی» روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ از سوی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برای فارسی آموزان برگزار شد که در آن علاقه‌مندان به زبان و ادبیات فارسی مقالات خود را در خصوص نحوه برگزاری عید سعید فطر در پاکستان به زبان فارسی را قرائت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم با آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و سپس جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان برای شرکت کنندگان در این کارگاه، به اهمیت و جایگاه والای عید بزرگ سعید فطر در ایران، پاکستان و دیگر کشورهای همسایه و اسلامی پرداخت.

وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی عید سعید فطر را به عنوان بزرگترین اعیاد اسلامی با شور و حال وصف ناپذیری جشن می‌گیرند گفت: دستگیری از ایتام، پرداخت فطریه، زیارت اهل قبور و برگزاری نماز باشکوه عید فطر از جمله مراسم مهم این عید بزرگ در ایران اسلامی است.

وی با بیان نحوه برگزاری مراسم عید فطر در فلسطین و اردن اضافه کرد: در مالزی با گستراندن سفره‌هایی بزرگ با انواع غذاها از مردم پذیرایی می‌کنند. زیارت اهل قبول و قرائت فاتحه برای درگذشتگان از دیگر رسوم مشترک در کشورهای اسلامی در ایام عید سعید فطر است. در کشور اندونزی مراسم حلال برای حلال برای ترویج دوستی و آشتی و رفع کدورت برپا می‌شود که در آن مردم همدیگر را به آغوش کشیده از یکدیگر حلالیت می‌طلبند.

در این کارگاه آموزشی هر یک از فارسی آموزان مقاله خود را درباره نحوه برگزاری عید سعید فطر در پاکستان به زبان فارسی به صورت نثر ساده ارائه کردند.

فارسی آموزان در مقالات خود اشاره کردند که مردم پاکستان صبح پس از پوشیدن لباس نو راهی مساجد و عیدگاه‌ها می شوند تا نماز عید را به جای آورند. نمازگزاران پس از اقامه عید همدیگر را در آغوش گرفته عید سعید فطر را به یکدیگر تبریک می‌گویند. مردم سپس راهی آرامستان‌های شهر شده با حضور در مزار درگذشتگان برای شادی روح آنها دعای مغفرت می‌خوانند.

به گفته فارسی آموزان، دید و بازدید و طبخ خوراکی‌ها و شیرین‌های ویژه از جمله زولبیا و بامیه و عیدی دادن به کودکان از جمله دیگر سنن و آیین‌های زیبای عید فطر در پاکستان است.

کد خبر 5210454 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: لاهور عید سعید فطر کشورهای اسلامی تجدید چاپ ترجمه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تازه های نشر روز قدس ادبیات داستانی رمان ایرانی رایزنی فرهنگی انتشارات سوره مهر نقد کتاب کتاب و کتابخوانی نشر مرکز دفاع مقدس جنگ تحمیلی قرآن عید فطر در پاکستان کشورهای اسلامی فارسی آموزان عید سعید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۲۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی فرهنگی هنری ستادهای برگزاری نماز جمعه سراسر کشور با عنوان قلب شهر و شعار معنویت، امید و نوآوری، یک‌شنبه 23 اردیبهشت از ساعت 15 الی 18 در مجتمع فرهنگی اموزشی آدینه تهران برگزار می‌شود.

جشنواره فرهنگی هنری ستادهای نماز جمعه در سراسر کشور با هدف شناسایی و معرفی نمونه‌ها و تجربه‌های موفق میزبانی و برگزاری مراسم نماز جمعه، انگیزه‌بخشی و تقدیر از خادمان موفق و پرتلاش، الگوسازی از طریق معرفی ترویج شاخص‌های میزبانی و کیفیت‌بخشی به مراسم نماز جمعه از آبان ماه 1402 فعالیت خود را آغاز کرد و پس از گذشت هفت ماه، مراسم اختتامیه این جشنواره روز یکشنبه 23 اردیبهشت 1403برگزار خواهد شد.
مخاطبان این جشنواره مسئولان ستادهای برگزاری نمازجمعه و گروه‌های هدف آن اعضای ستادها و خادمان افتخاری نماز جمعه، ائمه جمعه، عموم نمازگزاران جمعه، مدیران و کادر نمایندگی‌های استانی شورا هستند.

این جشنواره در دو محور: 1- ستادهای برگزیده استانی در فرایند ارزیابی سالانه، 2- ابتکارات و خلاقیت‌های ستادها، برگزار شد.

شایان ذکر است که این جشنواره ابتکارات خاصی داشته که در دو عنوان زیر قابل ذکر است.

ویژه‌ برنامه‌های ستادهای نمازجمعه در محور انس با امام عصر (عج) و ترویج فرهنگ انتظار (برگزاری مراسم دعای ندبه پیش از نمازجمعه و زیارت آل یاسین پس از نمازجمعه با ابتکارات ویژه، تولید میان ‌برنامه‌های اختصاصی با موضوع انس با امام عصر«عج» برای جایگاه نمازجمعه، تولید نشریه و محتوای مکتوب یا چندرسان های با موضوع انس با امام عصر«عج» و فرهنگ انتظار برای نمازگزاران) و ویژه برنامه‌های ستادهای نمازجمعه در محور جهاد تبیین (برپایی نمایشگاه‌های تبیینی، تشکیل حلقه‌های معرفتی و تبیینی پیش و پس از ادای نمازجمعه، تولید محتوا و محصولات تبیینی، برنامه‌ریزی برای معرفی دستاوردها و موفقیت‌های کشور) از ابتکارات این جشنواره بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل
  • برگزاری گرامیداشت هفته ایمنی حمل و نقل و تقدیر از برگزیدگان ریلی
  • اجلاسیه شهدای بهمئی برگزار می‌شود
  • برگزاری جشن بزرگ روز دختر با عنوان «مثل ستاره» در سنندج
  • برگزاری کارگاه تخصصی کارآفرینی و اشتغالزایی ویژه کانون‌های مساجد
  • برگزاری یادواره‌ شهید شیرودی در یادمان این شهید
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • جزئیات برگزاری مراسم سالروز عملیات «بازی دراز» اعلام شد
  • برگزاری تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد ارتش و ۵ کشور