Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-08@15:45:40 GMT

آیین‌های وحدت بخش عید فطر در پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۵۰۴۰

آیین‌های وحدت بخش عید فطر در پاکستان

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، مسلمانان پاکستان امسال نیز مطابق پروتکل‌های بهداشتی همانند سایر مسلمانان جهان، عید سعید فطر را به شکرانه یک ماه روزه داری و عبادت خالصانه به درگاه خداوند متعال گرامی داشته و در این روز بهترین آرزوها را برای دیگر مسلمانان به ویژه ملت مظلوم فلسطین از خداوند مسالت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  پاکستانی‌ها صبح امروز (پنجشنبه) با حضور در عیدگاه، مساجد و امام بارگاه‌ها (حسینیه‌ها) با اقامه نماز عیدسعید برای سربلندی جهان اسلام، نجات بشریت از ویروس کرونا و همچنین برای پیروزی مردم فلسطین در نبرد با رژیم اشغالگر قدس دعا کردند.   در عین حال موج سوم شیوع بیماری کووید-۱۹ در پاکستان و اعمال محدودیت‌ها از سوی دولت در ایام تعطیلات عید فطر در این کشور مسلمان و همسایه با جمعیت ۲۲۰ میلیون نفری، عید متفاوتی را برای مردم پاکستان رقم زده؛ دولت پاکستان مردم را به خانه نشینی توصیه کرده و خواسته تا برای کاهش سرعت شیوع ویروس کرونا به مقررات بهداشتی پایبند باشند.   مردم کشورهای اسلامی به ویژه پاکستان عید فطر را نه تنها فرصتی برای طراوات و تازگی بیشتر روح پس از یک ماه روزه داری می دانند، بلکه آن را برای شادمانی همگانی، نو شدن لباس، کمک به نیازمندان و دیدار با بزرگان و بستگان مغتنم می دانند.   آیین‌های وحدت آفرین عید فطر در پاکستان، همبستگی نمازگزاران با فلسطین   در اسلام‌آباد پایتخت و سایر شهرهای بزرگ پاکستان نمازگزاران عید فطر پس از پایان این سنت وحدت آفرین، با تجمع در محل برگزاری آیین نماز عید، با ملت مقاوم فلسطین اعلام همبستگی و اقدامات ضدبشری رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.   مسلمانان شیعه و سنی با نمایش وحدت و یکپارچگی در حمایت از برادران و خواهران فلسطینی خود، از جهان اسلام خواستند تا با اتحاد و یکصدایی علیه جنایات و اقدامات غیرانسانی حاکمان مستبد صهیونیستی بپاخیزند.   مقامات پاکستانی و رهبران مذهبی این کشور نیز طی سخنانی در حاشیه آیین‌های عید فطر، حملات نیروهای اسرائیلی به غزه را محکوم کرده و ضمن تسلیت شهادت فلسطینیان بی دفاع، برای سربلندی ملت این کشور و آزادی قدس شریف دعا کردند.   مسلمانان پاکستانی در نخستین ساعات روز عید فطر که به "عید شیرین" معروف است، با پوشیدن لباس‌های سنتی نظیر شلوار و قمیص (لباس محلی) خود را به مساجد می رسانند تا نماز این روز را که وجه اشتراک تمامی پیروان اسلام است به عنوان نماد شکرگذاری خداوند به جای آورند و سپس به یکدیگر شادباش می گویند.   زیارت اهل قبور، قرآن خوانی و دعای مغفرت خواندن نیز از دیگر آئین‌های عید فطر در پاکستان است و همچنین مردم این کشور بر اساس سنت‌های دیرینه، عید را کنار اعضای خانواده، خویشاوندان و دوستان سپری می کنند.   خانواده های پاکستانی به ویژه در مناطق روستایی طبق آداب و رسوم قدیمی سر یک سفره مملو از خوراکی‌ها و شیرینی های سنتی گرد هم می آیند و معمولا در این روز از میهمانان با خوراکی های متنوع و گوناگون پذیرایی می کنند.   یکی دیگر از سنت‌های پسندیده و انساندوستانه آیین‌های عید شیرین پاکستانی‌ها، تقسیم شادی‌ها به ویژه با مستمندان است و آنها تلاش می کنند پیش و پس از این روز به نیازمندان و خانواده های بی بضاعت کمک مالی و لباس‌های نو اهدا کنند تا خوشحالی و شادی ها هر چه بیشتر همگانی شود.   انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۵۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه اصلی براندازان خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین نشست تبیینی غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران با محوریت «وحدت ملی»، با حضور محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت برگزار شد.

صفار هرندی در این نشست گفت: مقوله وحدت ملی و یکپارچگی و انسجام، برای کشور و جمع بزرگی که واحد سیاسی مشخصی را شکل می‌دهند، طبیعی و ابتدایی‌ترین نیاز است. اصلی‌ترین نقشه کسانی که با نیت براندازی به سراغ کشورها می‌آیند، خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است. پس از فتنه ۱۳۸۸، وزرای دفاع عضو ناتو در یکی از نشست‌های سیاسی و استراتژیک، به مخدوش شدن ارتباط مردم با حکومت و یکدیگر تاکید کردند. در چنین طرحی ارتباط حاکمان با یکدیگر نیز باید متزلزل شود و برای تحصیل این مقصود و ایجاد تنگنا در زندگی مردم، تحریم و افزایش تحریم‌ها را اصلی اساسی دانستند. با ایجاد چنین اختلالی، اگر ادبیات انتقادی به مرحله اعتراضی و پس پرخاش‌جویی برسد، رابطه حکومت و مردم مخدوش و به عبارتی سرمایه اجتماعی متزلزل می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم وحدت بین مسوولان گام بعدی را در وحدت‌شکنی و بر هم زدن سامانه‌های انسجام‌بخش، اختلاف‌افکنی در سطح مقامات و مسوولان دانست و گفت: با آنکه اکنون به صورت نگران‌کننده دچار این موضوع نیستیم، ولی گاهی در مدیریت‌های اجرایی یا تقنینی شاهد ایجاد فضای تعارض بین دو قوه می‌شویم که نه تنها سبب پیشبرد امور نمی‌شود، بلکه حالتی خصومت‌آمیز نیز به خود می‌گیرد. این برای انسجام یک حکومت اخلالی اساسی است و خواست عمومی جامعه به هیچ وجه تنازعی از این جنس نیست. مردم می‌دانند که حاصل این تعارض، عقب ماندن از خدمت دستگاه‌ها به مردم است. اما جریانی که از بیرون این آسیب را تدارک دیده، صورتی ظاهری برای آن می‌سازد که مردم را به دو دسته تقسیم می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: توقع می‌رود هوشمندی و هوشیاری، هم در سطح مقامات و هم در میان مرد، به ویژه نخبگان که نیروهای پیشران اجتماعی و سیاسی هستند، در مواقع خطر بازدارنده از ورود به عرصه‌ای باشد که هیچ بهره داخلی ندارد.

وی با اشاره به دوران جنگ و بحران‌های گذشته ایران، گفت: قدرت‌های مسلط جهانی و کشورهای غربی که ما را به عنوان عنصری مزاحم برای اهدافشان تلقی می‌کنند، با به نتیجه نرسیدن نقشه‌های معمول برای مواجهه با ما، دست به عملیات‌های خرابکارانه‌ای چون فاجعه ۷تیر۱۳۶۰ در بخش‌های حساس کشور می‌زنند که در کشورهای معمولی دیگر منجر به جابه‌جایی حکومت می‌شود.

صفارهرندی گفت: اما در ایران ما، باوجود قرارگرفتن استان‌های مرزی در آستانه سقوط، باز هم ملت و کشور در زمان بحران خود را مدیریت کرده و تجربیات دشمنان ناکام مانده است. به ویژه در تجربه جنگ تحمیلی و قرارگیری در وضعیت جنگی، کشور ما که شرایطی مشابه آنچه بر مردم غزه می‌رود داشت بسیار عالی عمل کرد.

عضو شورای نظارت بر صداوسیما گفت: دشمن به تناسب موسمی که در آن قرار داریم، ترفندهایی به کار می‌برد. آخرین برنامه بی‌سابقه‌ای که به امید نقطه نهایی سقوط ما به کار گرفتند نیز، تحریم‌های گسترده‌ای بود که با اتحاد مردم، آن را خنثی کردیم و سختی‌هایی را که در گذشته به آسانی موجب تسلط دشمن می‌شد دور زدیم. ما حتی از دوستان دشمنانمان هم برای بر هم زدن این سامانه تحریمی استفاده کردیم و برای دیگران نیز الگو شدیم. حالا در تمام منطقه کسانی که با ما آرمان‌های مشترک دارند، مانند ما عمل می‌کنند و ایمان دارند می‌توان در مقابل آنان ایستاد.

وی با اشاره به اینکه وحدت ملی برای ما یک توافق داخلی است و وقتی دچار خدشه می‌شود، زمینه یک جنگ بزرگ داخلی، نفوذ بیگانه و تصرف سرزمینی توسط دشمن را فراهم می‌سازد، خاطرنشان کرد: دشمن در مقابل این ملت یکپارچه، بر تنوع فرهنگی، قومیتی و مذهبی به‌عنوان ظرفیت‌هایی برای بر هم زدن انسجام حساب کرده و این موضوعات را مبنایی برای به‌وجود آوردن بحران و اختلال کرده است.

صفارهرندی گفت: آنچه در جریان تظاهرات مردم در برلین بسیار تکان‌دهنده و یادآورنده خطر بود، بالارفتن شانزده پرچم به نام ایران بود. دشمن، ایران مقتدر و بزرگ را تکه‌تکه و کوچک می‌خواهد؛ چنان‌که عراق‌ سوریه و لبنان را نیز این‌چنین می‌خواستند. عملیات‌های اخیر در ایران، همه در همین جهت بود و دیدیم که عناصر وحدت ملی مورد تعرض قرار گرفت و به مرکزیت نظام اهانت شد.

وی با تاکید بر اینکه وحدت ملی ارزشمندترین سرمایه یک ملت است و باید از آن پاسداری شود، گفت: با وجود اینکه بهانه برای اختلافات زیاد است، ولی از کنار اختلاف در یک امت، می‌توان به زایش نیز رسید. اختلاف نباید سرمایه‌های ملی را بسوزاند و از حد گفتمانی خارج شود و به تنازع میدانی برسد.

صفارهرندی در پایان گفت: بخشی از خدشه به وحدت نیز محصول غفلت‌های خودمان است. گاهی ما اختلافی جزیی را به اختلافی بزرگ می‌کنیم؛ ولی امید است محیط کتاب و رجوع به دانایی ما را در همچین عرصه‌هایی راهنمایی کند.

کد خبر 6100772 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • نقشه اصلی براندازان خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است
  • بغض وحدت ساز
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • کشتی گیر آمریکایی: بسیاری از دانشجویان آمریکایی به اسلام گرویدند
  • حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند / یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • شکاف‌ها و دوگانگی‌های مذهبی، ممنوع!
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است